شاهرود پرس: روز گذشته 2200 نفر از فارغ‌التحصیلان رشته حقوق در نامه‌ای به قوه قضائیه از حذف معیار تعداد و جایگزینی آن با حدنصاب علمی تشکر کردند. ماجرا از آن قرار است که در پی اعتراض‌های دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته حقوق و نامه‌های متعددی که نمونه‌ای از آن آورده شد، 17 شهریورماه رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با اعلام آنکه آزمون وکالت را برگزار می‌کند، از شرایط جدید برگزاری این آزمون خبر داد، در شرایط جدید خبری از اعلام ظرفیت نیست و حدنصاب علمی جایگزین محدود کردن افراد شده است.


شرایط جدید آزمون وکالت

آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه امسال شرایط جدیدی را خواهد داشت، مهم‌ترین تفاوت آن را می‌توان حذف شرط ظرفیت‌ها و جایگزینی آن با معیار علمی دانست. تفاوت‌های آزمون امسال را می‌توان از چند جهت دیگر بررسی کرد. به گفته بهادری‌جهرمی، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، امسال شرایط اخذ پروانه وکالت در آگهی ذکر نشده و بار احراز داشتن شرایط پروانه وکالت بر دوش داوطلبان گذاشته شده است. از طرفی دیگر به دلیل ادامه‌دار بودن روند کارآموزی وکالت سعی شده شرایطی مانند کارت پایان‌خدمت و ارائه مدرک لیسانس برای ثبت‌نام این آزمون حذف شود و فرد مهلت کافی برای ارائه این مدارک داشته باشد. بهادری جهرمی تفاوت دیگر را مواد و منابع آزمون دانسته و به دو مرحله‌ای شدن این آزمون اشاره کرده و می‌گوید: «تفاوت جدی دیگر، بحث دومرحله‌ای شدن آزمون است. سعی داریم با این روش بتوانیم شخصیت، سطح علمی و توان تخصصی داوطلب را ارزیابی کنیم و این امر تا حد زیادی مبتنی‌بر شایستگی انجام ‌شود. کسی در این آزمون قبول می‌شود که بتواند هر دو مرحله را با موفقیت پشت‌سر بگذارد.»

او به دو تفاوت دیگر نیز اشاره کرده و می‌گوید: «یکی دیگر از تفاوت‌های بنیادین این است که آزمون امسال به صورت ملی برگزار می‌شود و متمرکز نیست، حتی در شهرستان‌های غیرمرکز استان ممکن است آزمون را داشته باشیم. مهم‌تر از این در مرحله ثبت‌نام آزمون، اساسا حوزه قضایی که داوطلب می‌خواهد در آن فعالیت کند، پرسیده نخواهد شد بلکه حوزه‌ای که انتخاب می‌کند، حوزه‌ای است که در آن برای آزمون دادن راحت‌ترند.»

 امید به فارغ‌التحصیلان وکالت بازگشت

شاید امیدوارکننده‌ترین اقدام قوه قضائیه برای دانش‌آموختگان رشته حقوق را بتوان جمله بهادری جهرمی دانست که گفت: «ظرفیت مشخصی وجود ندارد و در مرحله اول افرادی که حدنصاب علمی را کسب کنند به مصاحبه دعوت می‌شوند و این مورد که چه تعداد پروانه وکالت داده می‌شود، مشخص نیست.» 

این گام در حذف انحصار یکی از رشته‌هایی که تاکنون انحصارش باعث شده فارغ‌التحصیلان با مشکلاتی ازجمله بیکاری دست و پنجه نرم کنند، می‌تواند امیدی برای حذف انحصار سایر رشته‌ها که باعث سودجویی برخی افراد شده است را به همراه داشته باشد.


 

. پرینت .
| نوشته خبر نگار | تاریخ ثبت 1398/07/03 - 11:22 | گروه خبر | آخرین ویرایش 1398/07/03 - 11:22 | 0 نظر |
🔴 آزمون وکالت و حذف ظرفیت از آن/ رسیدن به وکالت آسانتر شد
© طراحی : سامانه نسیم