شاهرود پرس: این روزها با سرد شدن هوا و وجود ویروس کوید 19 بحث واکسن آنفولانزا بیش از پیش اهمیت یافته است. مطلب زیر اطلاعاتی را در این مورد به شما می دهد.


سازمان غذا و دارو در این رابطه گفته که تا قبل از پایان شهریورماه توزیع واکسن آنفلوآنزا را انجام می‌دهیم. و بنابراین هر فرد با مراجعه به داروخانه و با ارائه کارت ملی می‌تواند این واکسن را تهیه کند .

چه کسانی باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند؟

لازم است افراد واجد شرایط شامل زنان باردار، کودکان، بیماران دارای نقص ایمنی بدن و افراد بالای ۶۰ سال اوایل پاییز واکسن آنفلوآنزا را با تجویز پزشک تزریق کنند.

 امیر بهزاد مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و همزمان آن با آنفلوآنزا در فصل سرما لازم است زنان باردار، کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، بیماران دیابتی، ریوی، کلیوی، دارای ویروس «اچ آی وی» مثبت، دارای نقص ایمنی بدن و افراد بالای ۶۰ سال اوایل پاییز واکسن آنفلوآنزا را با تجویز پزشک تزریق کنند.

او افزود: افراد واجد شرایط بایدسعی کنند از اوایل مهر تا اواخر آبان امسال نسبت به تزریق  واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.

بهزاد توصیه کرد: در عین حال، افرادی که به تخم‌مرغ حساسیت شدید دارند، کسانی که مبتلابه یک بیماری حاد با یا بدون تب هستند و افرادی که قبلا در زمان دریافت واکسن آنفلوانزا، حساسیت نشان داده‌اند نباید این واکسن را بزنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد ادامه داد: اگر بیماری خاصی دارید، قبل از تزریق واکسن آنفلوانزا با پزشک مشورت کنید و افراد دارای حساسیت و آلرژی که نیازمند دریافت واکسن هستند باید در مراکزی اقدام به واکسیناسیون کنند که امکانات و تجهیزات کافی برای احیا دارند.

او اضافه کرد: آنفلوانزا یک بیماری تنفسی حاد واگیردار با منشاء ویروسی است که ویروس‌های آنفلوانزا به طور عمده از طریق هوا توسط سرفه و عطسه فرد بیمار منتقل می‌شوند و این بیماری در تمام طول سال رخ می‌دهد، اما معمولا بیشترین زمان فعالیت آن در ماه‌های سرد سال و اوج آن در زمستان است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد بیان کرد: تب و لرز، درد عضلانی، درد مفاصل، سردرد، خستگی، سرفه، ناراحتی گلو، آب‌ریزش از بینی یا گرفتگی بینی، تهوع، استفراغ و اسهال در عده‌ای از بیماران از علایم آنفلوانزا است و بعضی از علائم ممکن است بیش از یک هفته طول بکشد.

او گفت: آنفلوانزا همچنین از طریق تماس با سطوح آلوده به ویروس منتقل شده و افراد بیمار می‌توانند یک روز قبل از شروع علائم تا هفت روز بعد از شروع علائم بیماری و در کودکان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی تا ۲۱ روز آلوده‌کننده باشد.

بهزاد اظهار داشت: در افراد سالمند بالای ۶۵ سال، زنان باردار، افراد دارای بیماری زمینه‌ای مزمن، افراد چاق، کودکانی که به مدت طولانی تحت درمان با آسپیرین قرار دارند و کسانی که داروی ضعیف کننده ایمنی یا کورتیکواستروئید مصرف می‌کنند بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به آنفلوآنزا قرار دارند.

او با بیان اینکه شیوع کرونا و همزمانی آن با آنفلوانزا خطرناک است، افزود: مردم باید امسال به مسایل بهداشتی بیشتر توجه کرده و در خانه بمانند تا شاهد حوادث ناگوارتر نباشیم.

. پرینت .
| نوشته خبر نگار | تاریخ ثبت 1399/06/12 - 09:56 | گروه اخبار کشوری | آخرین ویرایش 1399/06/12 - 10:49 | 0 نظر |
دریافت واکسن آنفولانزا چگونه است؟/ آیا همه باید تزریق کنند؟
واکسن آنفولانزا
کوید 19
کرونا
© طراحی : سامانه نسیم